aprilie 22, 2008

În ringul de box


Astăzi, iar e meci de box.

Într-un colţ, e copilul fericit, nebun, care poate să plângă în voie când doreşte şi cum doreşte, care abia aşteaptă să fie mare, poate să ţipe, să se joace în noroi şi să sară în ce baltă vrea el. Nimeni nu poate să îl oprească. În lumea lui, e invincibil. E cel mai bun.

În celălalt colţ, stă un adult cam posomorât, cam agitat. A început să aibă riduri pe obraji şi în colţul ochilor. Stă încrunat şi gândeşte o problemă. Şi e aşa de absorbit şi de ocupat cu problema lui, că nici nu îşi dă seama că meciul a început.

Copilul, profită de neatenţia adultului, şi îl loveşte din plin cu un zâmbet minunat. Cel mare se bosumflă. Între atâtea probleme ce să caute un zâmbet!? Aşa că adultul se apucă de gândit. Se gândeşte la o schemă ca să scape de copil. Începe să îl atace cu "nu ai voie", "eşti prea mic", "aşteaptă să mai creşti". Auzind acestea, copilul începe să plângă. Îşi doreşte să crească. Ce trist şi neînţeles se simte...

Dar îşi aduce aminte de visul lui. Azi îşi doreşte să învingă, şi ştie că el e cel mai bun. Aşa că îşi recapătă forţele şi atacă din nou. De data asta o să facă o capcană. Sapă repede cu lopăţica o goapă în nisip. E murdar din cap până în picioare, şi nu îi pasă că îl vede toată lumea din sală. Adultul, de la atâtea griji şi gânduri, nici nu a observat, şi îi alunecă piciorul chiar în gropiţa puştiului.

Ce penibil! Să îl vadă toată lumea aşa murdar... Cum o să se ducă el la muncă în halul ăsta? Ce o să zică soţia? Ooff, şi erau şi pantalonii ăia buni, de 200 de dolari... Aşa ceva nu ştiu cum s-a putut întâmpla! Copilul ăsta e un neobrăzat. Trebuie pedepsit.

Dar chiar în momenul ăsta, gongul a bătut. S-a terminat prima rundă. Publicul îi aplaudă pe cei doi, neştiind încă cine ar putea fi câştigătorul.

Dar mai sunt multe runde până la final. Chiar sunt curioasă cine o sa câştige.

7 comentarii:

Anonim spunea...

superb ... :X :*

Happilici spunea...

:*:*
mercic:D

Anonim spunea...

Aia mici castiga intotdeauna. Dau macar o lovitura in plus fata de cate incaseaza. Profita la maxim de slabiciunile adultilor pentru ei. Am vazut la tv cateva minute dintr-o emisiune pe tema asta, emisiune care se chema "Micii teroristi" :D

Happilici spunea...

da, asa e, castiga, numai ca eu m'am referit nu la meciul dintre un adult si un copil, ci la meciul interior pe care il ducem toti la un momentdat. Perioada aia in care esti si copil si vrei sa fii si mare, si vrei sa fii si mic, si esti si trist, si fericit...
Intelegi tu, k esti mare:D

Anonim spunea...

imi cam place:Xf tare :*

Happilici spunea...

ma bucur k iti place, da semnati'va ba si voi ca sa stiu cine sunteti;))
pup

Anonim spunea...

depinde de public.:)